Школа прозвітувала про свою роботу у 2014/2015 н.р.

Школа прозвітувала про свою роботу у 2014/2015 н.р. 25 травня 2015 року у культурно-мистецькому центрі «Садгора» відбулися загальношкільні батьківські збори, на яких зі звітом про роботу навчального закладу у 2014/2015 н.р. виступила директор школи Оробець Л.І., голова БГО «Надія» Козуб С.І. прозвітувала перед батьками про використання батьківських добровільних внесків на потреби школи. Оскільки, наша школа – це осередок громади Садгори – у зібранні взяли участь директор БТДЮ Федорюк С.І., директор ДЮСШ № 4 Прегар В.В., викладач музичної школи №3 Ткачук Н.С. , заступник голови ветеранської організації Садгірського району Колісник М.Є., Гельчук Ю.В., капітан міліції, представник Чернівецького училища професійної підготовки працівників міліції, начальник кримінальної міліції у справах дітей Турецький В.В., депутат міської ради Сірман Д.О., голова Садгірської районної ради Бурега Ю.І., які у своїх виступах позитивно оцінили роботу нашої школи на теренах району та міста, висловили вдячність батькам, педагогам та учням за активну співпрацю, бо школа – це живий організм, про який необхідно дбати всією громадою.

 

 

{jcomments on}

Звіт
директора школи
про роботу навчального закладу
в 2014/2015 навчальному році

Школа, як втілення майбутнього, зазнає змін як ніхто інший . Сьогодні вона покликана не просто давати дитині знання, її основним завданням стає навчити вчитися. Розкрити творчий індивідуальний потенціал особистості, прищепити нестандарті форми мислення. Саме ці якості в майбутньому стануть затребуваними в суспільстві. І, ставлячи перед собою таке завдання, школа не може з ним справитися самостійно, вона потребує допомоги найближчих людей для школяра – його батьків. Хто, як не вони, знають особливості своєї дитини, хто може мати більшу мотивацію для подальшої його повноцінної реалізації. Тому сьогодні школа невіддільна від батьків, і в цьому аспекті вона повинна йти від стандартного формалістичного підходу до союзу вчитель – батько. На зміну авторитарного лідерства в школу має прийти рівноправне співробітництво між педагогом і батьками.

Шановні батьки, гості нашого зібрання! Як і кожного року, сьогодні наша школа звітує перед всією громадою нашого мікрорайону про свою навчально-виховну роботу за 2014/2015 н.р. Цей рік – непростий для всієї нашої держави, непростий він і для кожного з нас, але ми з вами, шановні присутні, зробили все, щоб наші діти навчались, всесторонньо розвивали свої здібності, відчували себе в безпеці.

В нашій школі в 2014-2015 році працювало див презентацію

В школі навчалось див презентацію

В школі працює 5 метод об’єднань вчителів, які своєю роботою забезпечують підвищення якості викладання предметів, впровадження в роботу нових комунікативно – інформаційних технологій, поширення передового педагогічного досвіду.

На базі школи в 2014/2015 р. проведено два семінари – практикуми для вчителів шкіл міста див презентацію

Якщо враховувати той факт, що в школі майже половина вчителів – це люди, які мають стаж до 10- ти років роботи то, м/о ще і забезпечує процес наставництва. Ми шануємо вчителів, які мають великий досвід роботи і намагаємось організувати вчительську роботу таким чином, щоб поруч з ними професійно зростала і молодь.

Думаю, що нам це непогано вдається. Ми пишаємось тим, що наш педагогічний колектив долучається до всього учительства міста і прославляє свою школу див презентацію

Всі свої знання наші педагоги вкладають у своїх учнів . Їхні досягнення – це наші досягнення. Може не завжди приходить належний результат, але при наполегливій роботі він обов’язково буде див презентацію

Вже більше 5-ти років наш навчальний заклад в старшій школі працює за двома профілями: економічним і правовим. Думаю, що ви, батьки, зі мною погодитесь в тому, що всі вчителі, які читають в школі профільні дисципліни: Боднарюк О.М., Нікіфорюк О.П., Олянич О.М. є дійсно фаховими спеціалістами і забезпечують учням 10-11-х класів належний рівень підготовки для вступу у вищі навчальні заклади див презентацію

Мені сьогодні хочеться щиро подякувати за співпрацю Чернівецькому училищу професійної підготовки працівників міліції, його начальнику Зінченку Ю.П., викладачам, які останні роки працювали зі старшокласниками і всьому педагогічному колективу училища, адже ми багато років опираємось на їхню матеріально-технічну базу при викладанні предмету Захист Вітчизни, їхні вчителі у класах правового профілю запрошують учнів у свої навчальні кабінети. Ми маємо вже своїх випускників, які достойно працюють в органах внутрішніх справ.

Правовий профіль навчання передбачає і певну профілактичну роботу серед учнів школи, в котрій ми опираємось на кримінальну дитячу міліцію Садгірського району див презентацію

Виховна робота в школі займає неабияке яке місце у навчальному процесі. На сучасному етапі розвитку нашої держави, розуміючи потребу докорінного переосмислення виховної системи, наш педагогічний колектив насамперед виходить з позиції формування громадянина – патріота, що знає і любить свій край, свої традиції і готовий відстоювати незалежність своєї держави.

В цьому напрямку за рік зроблено чимало. Перше ми стали учасниками Всеукраїнської акції «Моральний вчинок» надіславши такий відеоролик
(див. сайт школи).

14 травня команда нашої школи приймала участь у міській військово-патріотичній грі «Захисник», де вибороли ІІІ місце (див. сайт школи).

21 травня, як і вся Україна наша шкільна родина вдяглася у вишиванки, ще раз підтвердили, що ми – Українці (див. сайт школи).

Разом з вами шановні батьки, ми намагались прищепити нашим учням повагу до людей похилого віку, до ветеранів війни і праці. І в цьому напрямку тісно співпрацюємо з Садгірською радою ветеранів. Сьогодні на нашому зібрані наш великий друг, наша колега Марія Єгорова Колісник.
Шановні друзі! Наша школа в цьому році вже традиційно має успіхи в художній самодіяльності. Велика заслуга тут професійного вчителя музики Верещинської А.М., вас, шановні батьки, бо костюми – це ваша праця, і маю нагоду висловити щиру вдячність музичної школи, педагогам цієї школи, які допомагають нам у всьому. див презентацію

Ми добре розуміємо, що співпраця з нашим судом – Будинком творчості дітей та юнацтва – дуже впливає на нашу роботу, дає можливість нашим дітям глибше розкрити свої таланти, адже високий професіоналізм педагогів, що керують гуртками відомий далеко за межами області. На базі школи працюють гуртки див презентацію

Приємно, що ми розуміємо, що робимо одну спільну справу.

Не секрет, що у нас в школі немає спортивного належного залу. Не секрет, що ми чекаємо з нетерпінням тепла, щоб діти могли займатися на спортивних площадках. Але попри все, ми маємо свої успіхи в спорті, і ви вже чули про них. А головне, наші діти мають можливість займатися у спортивній школі. Думаю, що наша співпраця теж плідна, бо щопонеділка і щоп’ятниці на шкільних лінійках ми вручаємо дуже багато спортивних нагрод.

Наш навчальний заклад і все місто багато років пишається туристичним клубом «Пілігрим» керівник Кіндрат О.Р.
( див презентацію, сайт школи)

Кажуть, що сучасні діти більше люблять комп’ютерні ігри, чим фізичну працю. Але ми маємо багато прикладів, коли це не так. В цьому році наша школа здобула І місце у зборі батарейок відпрацьованих батарейок і виграла приз – проектор, який нам дуже потрібний.

Старшокласники – 10-ті класи – були учасниками «Екологічного вибуху» в сквері ім.. Шіллера, і за свою роботу виграли 1 тис. 300 грн. Збираються потратити їх на спортивний інвентар. А ще ми маємо належні успіхи з позакласної роботи з трудового навчання див презентацію

Шановні друзі! Як би не старалася людина, без підтримки рідних, близьких, дуже важко висловлювати свої задуми. Тому, як керівник закладу, хочу щиро подякувати за співпрацю всім присутнім колегам ще раз і запрошую до слова І.І Бурегу, який, як керівник нашого району, теж багато.

Шановні батьки! Від імені всього педагогічного колективу щиро дякую Вам за підтримку і взаєморозуміння в такий нелегкий час. Заради наших з вами дітей, давайте і дальше працювати в одному напрямку.